ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Λαμπερό, Συμβολικό, Παντοτινό, όπως και να το χαρακτηρίσετε ένα διαμάντι είναι ξεχωριστό για τον καθένα. Ανακάλυψε την σημασία των 4C’s- Cut: κοπή, Carat:βάρος σε καράτια, Colour: χρώμα, Clarity: καθαρότητα – αλλά και γιατί ένα διαμάντι είναι τόσο μοναδικό.

Η κοπή (Cut): Πρόκειται για το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός διαμαντιού καθώς αυτό είναι που καθορίζει τη λάμψη του. Αναφέρεται στο σχήμα και στις γωνίες των εδρών του διαμαντιού και συνδυάζει τις διαστάσεις, τη συμμετρία και το φινίρισμα δίνοντας έτσι τον τελικό του χαρακτήρα.

Καράτια (Carats): Τα καράτια υποδηλώνουν το βάρος- μέγεθος ενός διαμαντιού αλλά και κάθε πολύτιμου λίθου π.χ 0,50 (μισό καράτι), 1,00 (ένα καράτι). Ένα καράτι ισούται με 200 milligrams (δηλ. ένα διαμάντι 5 καρατίων ισούται με ένα γραμμάριο). Εδώ πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν πως το βάρος δεν είναι η μοναδική παράμετρος που καθορίζει την αξία του διαμαντιού. Δύο διαμάντια ίσου μεγέθους και βάρους μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση τιμής.

Χρώμα (Colour): Η κλίμακα που έχει καθιερωθεί από το GIA (Gemological Institute of America) για την αξιολόγηση του χρώματος των διαμαντιών είναι τα λατινικά γράμματα από D (colourless) μέχρι Z (saturated). Ένα διαμάντι χρώματος D είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Καθαρότητα (Clarity): Η καθαρότητα ενός διαμαντιού αναφέρεται στα εσωτερικά ή εξωτερικά χαρακτηριστικά που είναι πιθανόν να παρουσιάζει και τα οποία επηρεάζουν την εμφάνισή του σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Στην πιο σπάνια κατηγορία, την οποία ονομάζουμε flawless, βρίσκονται τα διαμάντια που δεν έχουν ούτε ένα έγκλειστο αποτύπωματατα. Από εκεί και έπειτα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες οι οποίες προοδευτικά περιλαμβάνουν κάποια έγκλειστα αποτυπώματα στο λίθο IF, VVS1-VVS2, VS1-VS2 αλλά δεν είναι εύκολα ορατά με γυμνό μάτι και οι κατηγορίες SI1-SI2-I1-I2-I3 με χαρακτηριτικά τα οποία διακρίνονται ευκολότερα ή δυσκολότερα με προσεκτική παρατήρηση. Τα αποτυπώματα που φέρει πάνω του κάθε διαμάντι χαρακτηρίζονται ως το DNA του διαμαντιού και είναι αυτό που κάνουν το διαμάντι σας μοναδικό και εντελώς ξεχωριστό από τα υπόλοιπα.

Η παρουσία, ο μοναδικός σχεδιασμός αλλά και η εγγύηση ποιότητας με την πιστοποίηση Κανδαράκης είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Οίκου μας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε πολύτιμους λίθους οι οποίοι συνδυάζουν την ακρίβεια της κοπής, τη συμμετρία και τη λάμψη με την υψηλή αισθητική. Η αγορά του πολύτιμου διαμαντιού συνοδεύεται πάντα από μία εγγύηση η οποία χορηγείται από το κατάστημά μας, η οποία αναγράφει όλα τα χαρακτηριστικά του διαμαντιού της επιλογής σας, πιστοποιεί την ποιότητα άρα και την αξία και την μοναδικότητά του. Τα μεγαλύτερα διαμάντια συνοδεύονται πάντα και από πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από το GIA (Gemological Institute of America) ή το HRD (Hoge Raad voor Diamant).

Είστε έτοιμοι να εκφράσετε την αληθινή σας αγάπη;

Για μονόπετρα πατήστε εδώ

Για να κλείσετε ένα ραντεβού πατήστε εδώ