Ο ΟΙΚΟΣ

Ο ΟΙΚΟΣ

Ο Οίκος Κανδαράκης ξεκίνησε την πορεία του το 1955, όταν ο Στυλιανός Κανδαράκης δημιούργησε το εργαστήριο χρυσών κοσμημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Με αγάπη για το κόσμημα και με πάθος για τη δημιουργία, κατάφερε να συνδυάσει την ιστορική παράδοση των ελλήνων τεχνιτών στο χειροποίητο κόσμημα με τις σύγχρονες τάσεις και τις νέες μεθόδους κατασκευής. Η προσωπική ενασχόληση του Στυλιανού και της σύζυγου του, Σόνιας Κανδαράκη, στο σχεδιασμό, την κατασκευή υψηλής αισθητικής κοσμημάτων και τη διάθεσή τους σε επιλεγμένα κοσμηματοπωλεία στην Ελλάδα και σε πόλεις του εξωτερικού, οδήγησαν στη σταδιακή καταξίωση της εταιρείας στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας προσελκύοντας το ενδιαφέρον τόσο των ελλήνων όσο και των ξένων αγοραστών.

Το 1967 ο Οίκος επεκτείνεται στη λιανική πώληση κοσμημάτων ανοίγοντας το πρώτο του κατάστημα στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ακολουθεί το κατάστημα στην Αθήνα το 1969. Από το 1982 το κατάστημα μεταφέρθηκε στη σημερινή του έδρα, στην οδό Βαλαωρίτου 4 Α , στο Κολωνάκι. Με σπουδές γεμολογίας στο Gemological Institute of America και στη διοίκηση των επιχειρήσεων στο McGill University, o Μιχάλης και ο Ανδρέας Κανδαράκης από το 1992, συνεχίζουν το όνειρο του πατέρα τους παραμένοντας πιστοί στις αρχές της εμπιστοσύνης, της συνέπειας και της προσωπικής σχέσης με τον πελάτη που χαρακτηρίζουν τον Οίκο.

Παράλληλα, από το 1991 ο Οίκος έχει επεκταθεί στον σχεδιασμό και κατασκευή εταιρικών δώρων με στόχο να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις της σύγχρονης επιχείρησης στον τομέα της επικοινωνιακής της πολιτικής. Τα εταιρικά δώρα που σχεδιάζει ο Οίκος συνδυάζουν την αισθητική με το κύρος και την ποιότητα με την προσιτή τιμή ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Η εξειδίκευση του Οίκου στο χειροποίητο κόσμημα, η προσεκτική επιλογή των πολύτιμων λίθων, ο λεπτομερής σχεδιασμός των κοσμημάτων κανουν τα κοσμήματα του Οίκου μας μοναδικά. Η επεξεργασία των μετάλλων με παραδοσιακές και δοκιμασμένες στο χρόνο τεχνικές σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της χρυσοχοΐας, μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε οποιαδήποτε σκέψη ή ιδέα σας που θα ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας. Εξάλλου η προσωπική και άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους που φέρουν τα κοσμήματα του Οίκου Κανδαράκης είναι και ο κύριος άξονας έμπνευσης για συνέχεια της πορείας μας.